Inviter og administrer brugere
Invitér, tildel rang, deaktiver eller administrer brugere samlet i Ideanote.
Der er flere måder at tilføje og oprette brugerkonti på i Ideanote:
Personsektion
Den nemmeste måde at tilføje kolleger på, især helt i begyndelsen
- Gå til Indstillinger
- Gå til Personer
- Klik på knappen “Tilføj” øverst til højre
- Indtast brugeroplysningerne
- Skriv en besked (valgfrit)
- Klik på Send invitationer
Enkeltlogon
SAML-baseret single sign-on (SSO) – Just-in-Time – giver medlemmer adgang til Ideanote via en identitetsudbyder (IdP) efter eget valg.
Yderligere vejledning og relevante oplysninger her.

Inviter
Send personlige e-mailinvitationer ved at tilføje en e-mailadresse, når du deler en idesamling.
Yderligere vejledning og relevante oplysninger her.

Masseupload
Workspaceejere og administratorbrugere kan masseuploade brugere ved hjælp af en .cvs-fil.
Yderligere vejledning og relevante oplysninger her.

Delbare links
Delbart link til workspace og Delbare links til idesamlinger kan også bruges til at invitere en målgruppe.
Se instruktioner og relevante oplysninger her.
Brugerrang
I Ideanote findes der 6 rangniveauer, en bruger kan have. Du kan betragte dem som en type rolle, der giver adgang til bestemte funktioner
- Workspaceejer
- Administrator
- Sektionsejer
- Medlem
- Gæst
- Ekstern bruger
Rangdefinition
Workspaceejer
Denne bruger har oprettet workspacet, kan tildele administratorrang og har fuld adgang til alle workspaceindstillinger og faktureringsoplysninger.
Administrator
Denne bruger udpeges af workspaceejeren til at hjælpe med at administrere workspacet.
Denne bruger kan oprette idesamlinger, invitere og administrere en målgruppe, konfigurere globale skabeloner, evalueringskriterier osv.
Denne bruger har ikke adgang til faktureringsoplysninger, sikkerhed eller revisionslogfiler.
Sektionsejer
Denne bruger tildeles en sektion af administratorbrugere.
Brugeren kan administrere alle idesamlinger, der er synlige for vedkommende i den tildelte sektion.
Medlemmer kan få rettigheder som sektionsejer. Gæster kan ikke have rettigheder som sektionsejer.
Sektionsejeres synlighed af idesamlinger er baseret på tilladelser.
Gæster og medlemmer
Disse brugere kan gøre mange af de samme ting, fordi deres rettigheder i dit workspace hovedsageligt afhænger af den adgang, de har fået i de idesamlinger, de er inviteret til.
Her er nogle eksempler på forskelle mellem de to rangniveauer:
- Hvis du lancerer en idesamling, der er åben for alle på dit Workspace, omfatter det medlemmer, men ikke gæster.
- Gæster får aldrig adgang til en idesamling, medmindre de specifikt er blevet inviteret til den, mens medlemmer muligvis gør, som det er tilfældet i eksemplet ovenfor
- Medlemmer kan bruge SSO, men gæster kan ikke.
Ekstern bruger
Dette sidste rangniveau har meget begrænset adgang og kan kun se én bestemt idesamling. Det har ikke adgang til faner som Insights.
Dette rangniveau bruges typisk til at engagere kunder eller eksterne parter i et workspace med følsomme oplysninger eller til åbne innovationskampagner.
Adgang kan gives via delbart link eller widgets.
Deaktiver eller slet brugere
Workspaceejere eller administratorer kan nemt slette brugere med få klik.
Deaktiverede brugere kan genaktiveres på et senere tidspunkt. Slettede brugere skal inviteres igen for at få adgang.

Sådan deaktiverer eller sletter du brugere
- Gå til Indstillinger
- Gå til Personer
- Søg efter brugeren
- Klik på de tre prikker ("⋮") til højre for navnet
- Klik på Deaktiver eller Slet
Workspaceejere eller administratorer kan også slette eller deaktivere mange personer på én gang ved hjælp af massehandlinger under Personer.
